Menu

News

Jadłospis dla stołówek

  WRZESIEŃ 2018

 

17. PONIEDZIAŁEK

zupa żurek z jajkiem, pieczywo

ryż z jabłkami, brzoskwinią, rodzynkami i jogurtem naturalnym



18.WTOR

zupa rosół z makaronem   

potrawka z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z cukinii i marchewki



19. ŚRODA

zupa rybno - warzywna z zacierkami, pieczywo

kotlet pożarski, marchewka z groszkiem, ziemniaki z koperkiem



20. CZWARTEK

zupa krem z brokułów, pieczywo

makaron spaghetti, z sosem bolognese



21. PIĄTEK

zupa fasolowa, pieczywo

pierogi ruskie, surówka z kapusty czerwonej i jabłka



24. PONIEDZIAŁEK

zupa szpinakowa z jajkiem, pieczywo

łazanki z kapustą, pieczarkami i boczkiem



25. WTOREK

zupa pomidorowa z ryżem

filet z miruny panierowany, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki puree z groszkiem zielonym



26. ŚRODA

zupa krupnik z pęczaku, pieczywo

bigos staropolski, ziemniaki z koperkiem



27. CZWARTEK

zupa ogórkowa, pieczywo

gulasz wieprzowy, kalafior i fasolka na parze, mieszanka kasz



28. PIĄTEK

zupa barszcz ukraiński, pieczywo

kopytka ze szpinakiem, surówka z selera kapusty i jabłka



     

Do zestawu dołączony jest kompot (200ml)

Skład surowcowy obiadów oraz wykaz alergenów dostępny jest na tablicach informacyjnych w stołówkach.