Menu

News

Jadłospis dla stołówek

MAJ / CZERWIEC 2018

16. ŚRODA

zupa rosół z makaronem (400ml),

udko z kurczaka  (80g) surówka z kapusty pekińskiej (110g),  ryż  (80g)



17. CZWARTEK

zupa jarzynowa (400ml), pieczywo (30g)

makaron spaghetti (100g) z sosem bolognese (150g)



18. PIĄTEK

zupa  pomidorowa z ryżem (400ml),

pierogi ruskie  (250g) surówka z kapusty białej z chrzanem, koprem i pestkami dyni (100g)



21 PONIEDZIAŁEK

zupa żurek z jajkiem (400ml) pieczywo (30g)

ryż (120g) z jabłkami, brzoskwinią (100g) i jogurtem naturalnym (60g)



22. WTOREK

zupa barszcz czerwony zabielany (400ml) pieczywo (30g)

schab pieczony (90g) w sosie pieczeniowym (80g) surówka z kapusty białej i ogórka kiszonego z orzeszkami ziemnymi (110g) kasza jęczmienna (80g)



23. ŚRODA

zupa pomidorowa z makaronem (400ml)

filet z miruny pieczony (80g) surówka z marchwi, pora i jabłek (110g) ziemniaki z koperkiem (150g)



24. CZWARTEK

zupa ogórkowa (400ml) pieczywo (30g)

indyk duszony w warzywach (180g) kasza bulgur (120g)



25. PIĄTEK

zupa krem z groszku zielonego (400ml) pieczywo (30g)

kotlet wielowarzywny z soczewicą (200g) surówka z kapusty czerwonej i jabłka z oliwą (110g) dip czosnkowy (60g)



28. PONIEDZIAŁEK

zupa kalafiorowa  (400ml), pieczywo (30g)

łazanki z kapustą, pieczarkami i boczkiem (290g)



29.WTOREK

zupa grochowa (400ml) pieczywo (30g)

roladka drobiowa z boczkiem (90g) ziemniaki z koperkiem (150g), surówka z kapusty pekińskiej i ciecierzycy (110g),



30. ŚRODA

zupa pomidorowa z makaronem (400ml),

gulasz wieprzowy (150g) surówka wielowarzywna (110g),  kasza gryczana  (80g)



31. CZWARTEK

---



01. PIĄTEK

---



04 PONIEDZIAŁEK

zupa gulaszowa (400ml) pieczywo (30g)

makaron (100g) ze szpinakiem i serem białym  (180g)



05. WTOREK

zupa krupnik z pęczaku (400ml) pieczywo (30g)

kotlet mielony(90g)  buraczki zasmażane (110g) ziemniaki z koperkiem (150g)



06. ŚRODA

zupa rosół z makaronem (400ml)

potrawka z kurczaka (150g) surówka z marchwi, pestek dyni i jabłek z oliwą(110g) kasza bul gur (80g)



07. CZWARTEK

zupa jarzynowa (400ml) pieczywo (30g)

gołąbek francuski (120g) w sosie pomidorowym z kapustą białą (100g) ziemniaki puree z groszkiem zielonym (160g)



08. PIĄTEK

zupa pomidorowa z ryżem (400ml)

kopytka (300g) surówka z kapusty czerwonej, selera i jabłek(110g)



Do zestawu dołączony jest kompot (200ml)

Skład surowcowy obiadów oraz wykaz alergenów dostępny jest na tablicach informacyjnych w stołówkach.