Menu

News

Jadłospis dla stołówek

KWIECIEŃ / MAJ 2018

W dniach 7,8  maj oobiadu nie ma w:

Szkole Muzycznej ul. Muzyczna10 oraz LOXXX ul. Wajdeloty 12

Państwowych Szkołach Budownictwa i Geodezji

Szkole im. Kazimierza Wielkiego

23. PONIEDZIAŁEK

zupa pomidorowa z ryżem (400ml),

łazanki z kapustą, pieczarkami i boczkiem (300g)



24.WTOREK

zupa rosół z makaronem (400ml)

kurczak w warzywach (200g), kasza bulgur (80g),



25. ŚRODA

zupa krem z kalafiora(400ml), pieczywo (30g)

stek z cebulką (90g) surówka z ciecierzycy i kapusty białej (110g), 

ziemniaki z koperkiem(150g)



26. CZWARTEK

zupa krupnik z pęczaku (400ml), pieczywo (30g)

pulpet drobiowy (90g) w sosie koperkowym (80g) surówka z kapusty czerwonej i jabłka(110g) ziemniaki (150g)



27. PIĄTEK

zupa grochowa (400ml), pieczywo (30g)

naleśniki z serem (220g) i budyniem kakaowym (100g)



07 PONIEDZIAŁEK

zupa warzywna z zacierką i rybą grillowaną (400ml) pieczywo (30g)

makaron penne (100g) ze szpinakiem i serem białym(200g)



08. WTOREK

zupa ogórkowa (400ml) pieczywo (30g)

klopsik (90g) w sosie pomidorowym (80g)

surówka z kapusty i ogórka zielonego (110g) kasza gryczana (80g)



09. ŚRODA

zupa jarzynowa (400ml), pieczywo (30g)

forszmak po lubelsku (200g) ziemniaki z koperkiem (150g)



10. CZWARTEK

zupa fasolowa (400ml) pieczywo (30g)

kotlet pożarski (90g) sałata ze śmietaną  (90g)

ziemniaki puree z groszkiem zielonym (200g)



11. PIĄTEK

zupa barszcz ukraiński (400ml) pieczywo (30g)

ryż (120g) z truskawkami (80g) i jogurtem naturalnym (50g)



Do zestawu dołączony jest kompot (200ml)

Skład surowcowy obiadów oraz wykaz alergenów dostępny jest na tablicach informacyjnych w stołówkach.