Menu

News

Jadłospis dla stołówek

PAŹDZIERNIK /LISTOPAD 2018

 

15. PONIEDZIAŁEK

zupa meksykańska, pieczywo

leczo wielowarzywne, mix kasz



16.WTOREK

zupa krupnik jęczmienny, pieczywo

gołąbek francuski w sosie pomidorowym z kapustą białą, ziemniaki puree z dynią



17. ŚRODA

zupa grochowa pieczywo

schab pieczony w sosie z białych warzyw surówka z marchwi, jabłka i chrzanu kasza jęczmienna pęczak



18. CZWARTEK

zupa krem z kalafiora, pieczywo

roladka z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki z koperkiem 



19. PIĄTEK

zupa wielowarzywna, pieczywo

naleśniki z serem i budyniem kakaowym



22. PONIEDZIAŁEK

zupa żurek z  jajkiem, pieczywo

ryż z jabłkami, brzoskwinią, rodzynkami  i jogurtem naturalnym



23. WTOREK

zupa rosół z makaronem

kurczak w sosie pomidorowym, surówka z selera i marchwi z oliwą, kasza bulgur



24. ŚRODA

zupa krem z groszku zielonego, pieczywo

kotlet mielony, buraczki zasmażane, ziemniaki z koperkiem,



25. CZWARTEK

zupa zacierka, pieczywo

forszmak po lubelsku, ziemniaki z koperkiem



26. PIĄTEK

zupa fasolowa, pieczywo

pierogi ruskie, surówka z kapusty czerwonej i jabłka






29. PONIEDZIAŁEK

zupa szpinakowa z jajkiem, pieczywo

łazanki z kapustą, pieczarkami i boczkiem



30.WTOREK

zupa rosół z makaronem

potrawka z kurczaka, surówka z ogórka kiszonego z pestkami dyni, ziemniaki z koperkiem



31. ŚRODA

zupa kartoflanka, pieczywo

szynka pieczona w sosie pieczeniowym, surówka z kapusty włoskiej, kasza jęczmienna



01. CZWARTEK

---



02. PIĄTEK

---



05. PONIEDZIAŁEK

zupa gulaszowa, pieczywo

makaron  z musem truskawkowym



06. WTOREK

zupa porowa z makaronem

kotlet pożarski, marchewka z groszkiem zasmażana, ziemniaki z koperkiem



07. ŚRODA

zupa ogórkowa, pieczywo

gulasz wieprzowy, surówka z papryki, kukurydzy i kapusty pekińskiej, kasza orkiszowa



08. CZWARTEK

zupa grochowa, pieczywo

stek z cebulką, kalafior i fasolka szparagowa na parze, ziemniaki puree



09. PIĄTEK

zupa pomidorowa z ryżem  

kopytka ze szpinakiem, surówka z cukinii, selera i jabłka



12. PONIEDZIAŁEK

zupa żurek z  jajkiem, pieczywo

ryż z jabłkami, brzoskwinią, rodzynkami i jogurtem naturalnym



13.WTOREK

zupa rosół z makaronem

udko z kurczaka, sałata lodowa z pomidorami suszonymi, pestkami dyni i fetą, ziemniaki z koperkiem



14. ŚRODA

zupa pomidorowa z makaronem  

pulpet rybny w sosie chrzanowym, surówka z kapusty białej z koprem i słonecznikiem, ziemniaki



15. CZWARTEK

zupa krem z brokuła, pieczywo

gulasz wieprzowy z papryką, ogórkiem konserwowym i cebulą, kasza bul-gur



16. PIĄTEK

zupa barszcz ukraiński, pieczywo

kotlet wielowarzywny z soczewicą, sos tzatziki, surówka z jabłka i marchwi z oliwą



19. PONIEDZIAŁEK

zupa krem z kalafiora, pieczywo

makaron z serem białym i skwareczkami



20. WTOREK

zupa zacierka, pieczywo

risotto z kurczakiem i warzywami



21. ŚRODA

zupa wielowarzywna z filecikami rybnymi, pieczywo

kotlet mielony, buraczki zasmażane, ziemniaki z koperkiem



22. CZWARTEK

zupa krupnik z pęczaku, pieczywo

makaron spaghetti z sosem bolognese



23. PIĄTEK

zupa fasolowa, pieczywo

pierogi ruskie, surówka z kapusty czerwonej i jabłka  



Do zestawu dołączony jest kompot (200ml)
Skład surowcowy obiadów oraz wykaz alergenów dostępny jest na tablicach informacyjnych w stołówkach.