Menu

News

Jadłospis dla stołówek

MARZEC 2019


04. PONIEDZIAŁEK

zupa jarzynowa (400/280ml) pieczywo (30/20g)

makaron z serem białym i skwareczkami (200/140g)



05. WTOREK

zupa zacierka (400/280ml) pieczywo (30/20g)

schab pieczony (90/50g) w sosie z białych warzyw korzennych z groszkiem i marchewką (120/85g), mix kasz (80/55g)



06. ŚRODA

zupa ogórkowa (400/280ml) pieczywo (30/20g)

ilet z dorsza (90/50g) warzywa po grecku (120/85g) ryż (100/70g)



07. CZWARTEK

zupa krupnik z pęczaku (400/280ml) pieczywo (30/20g)

makaron spaghetti (100/70g) z sosem bolognese (150/105g)



08. PIĄTEK

zupa fasolowa (400/280ml), pieczywo (30/20g)

pierogi ruskie (250/175g) surówka z kapusty czerwonej i jabłka (110/75g)



11. PONIEDZIAŁEK

zupa meksykańska (400/280ml), pieczywo (30/20g)

makaron (120/85g) ze szpinakiem i serem białym (160/110g)



12.WTOREK

zupa kapuśniak (400/280ml), pieczywo (30/20g)

kotlet mielony (90/50g) buraczki zasmażane (120/85g) ziemniaki (150/105g)



13. ŚRODA

zupa rosół z makaronem (400/280ml),

potrawka z kurczaka (150/105g) surówka z marchewki i jabłka z oliwą (100/70g) ryż (80/55g)



14. CZWARTEK

zupa kalafiorowa (400/280ml), pieczywo (30/20g)

forszmak po lubelsku (150/105g) ziemniaki z koperkiem (150/105g)



15. PIĄTEK

zupa ogórkowa (400/280ml) pieczywo (30/20g)

kotlet z kaszy gryczanej (200/140g) sos koperkowy (60/40g) surówka wielowarzywna (110/75g)



18. PONIEDZIAŁEK

zupa pomidorowa z ryżem (400/280ml)

łazanki z kapustą, pieczarkami i boczkiem (260/180g),



19. WTOREK

zupa grochowa (400/280ml) pieczywo (30/20g)

kotlet pożarski (90/50g) marchewka z groszkiem zasmażana (120/850g) ziemniaki (150/105g)



20. ŚRODA

zupa wielowarzywna (400/280ml) pieczywo (30/20g)

szynka pieczona (90/50g) w sosie pieczeniowym (60/40g)  surówka z kapusty czerwonej i jabłka z oliwą (110/75g) kasza pęczak (80/55g)



21. CZWARTEK

zupa krem z brokułów (400/280ml) pieczywo (30/20g)

gołąbek francuski (100/60g) w sosie pomidorowym z kapustą białą (80/55g) ziemniaki z koperkiem (150/105g) 



22. PIĄTEK

zupa krupnik jęczmienny (400/280ml) piec

naleśniki z serem (220/120g)  i budyniem kakaowym (80/55g)



25. PONIEDZIAŁEK

zupa fasolowa (400/280ml), pieczywo (30/20g)

makaron (150/105g) z musem truskawkowym (120/85g) 



26.WTOR

zupa barszcz czerwony zabielany 400/280ml), pieczywo (30/20g) 

stek z cebulą (90/50g) surówka z kapusty pekińskiej (100/70g), ziemniaki (150/105g)



27. ŚRODA

zupa krem z groszku zielonego (400/280ml) pieczywo (30/20g)

klopsik (90/50g) w sosie pomidorowym (60/40g) surówka z pomidorów ( 80/55g) kasza gryczana (90/65g),



28. CZWARTEK

zupa pomidorowa z makaronem (400/280ml)

indyk w sosie curry (150/105g) surówka z kapusty białej i ogórka kiszonego (110/75g) kasza bul-gur (100/70g)



29. PIĄTEK

zupa zacierka (400/280ml) pieczywo (30/20g)

kopytka (250/170g)  surówka z selera, jabłka i marchwi (110/75g)



KWIECIEŃ 2019

01. PONIEDZIAŁEK

zupa żurek z jajkiem (400/280ml), pieczywo (30/20g)

ryż(120/85g) z jabłkami, brzoskwinią, rodzynkami(110/75g), i jogurtem naturalnym(60/40g),



02. WTOREK

zupa z fasolki szparagowej (400/280ml) pieczywo (30/20g)

roladka drobiowa z boczkiem (90/50g) surówka z marchewki i kukurydzy (100/70g), ziemniaki z koperkiem (150/105g)



03. ŚRODA

zupa ogórkowa (400/280ml) pieczywo (30/20g)

dorsz panierowany (90/50g) surówka z sałaty lodowej, pomidora, ogórka i rzodkiewki  (100/70g) ziemniaki  (150/105g)



04. CZWARTEK

zupa pomidorowa z ryżem (400/280ml)

gulasz wieprzowy z pieczarką, papryką i porem (170/120g) kasza jęczmienna (100/70g)



05. PIĄTEK

zupa barszcz ukraiński (400/280ml), pieczywo (30/20g)

pierogi ruskie (250/175g) surówka z kapusty czerwonej i jabłka (110/75g)




Do zestawu dołączony jest kompot (200ml)
Skład surowcowy obiadów oraz wykaz alergenów dostępny jest na tablicach informacyjnych w stołówkach.