Menu

News

Jadłospis dla stołówek

STYCZEŃ 2019
 

21. PONIEDZIAŁEK

zupa krem z kalafiora (400/280ml) pieczywo (30/20g)

makaron z serem białym i skwareczkami (200/140g)



22. WTOREK

zupa rosół z makaronem (400/280ml)

udko z kurczaka (90/50g) surówka z kapusty pekińskiej (100/70g), ryż (80/55g)



23. ŚRODA

zupa pomidorowa z makaronem (400/280ml)

indyk w sosie curry (150/105g) surówka z kapusty białej z ogórkiem kiszonym i orzeszkami ziemnymi (110/75g) kasza bulgur (80/55g)



24. CZWARTEK

zupa fasolowa (400/280ml) pieczywo (30/20g)

stek z cebulą (90/50g) surówka z marchewki z chrzanem (100/70g) ziemniaki (150/105g)



25. PIĄTEK

zupa krupnik z pęczaku (400/280ml), pieczywo (30/20g)

makaron (120/85g) z truskawkami (80/55g) i jogurtem naturalnym (60/40g)



28. PONIEDZIAŁEK

zupa meksykańska (400/280ml), pieczywo (30/20g)

makaron (120/85g) ze szpinakiem i serem białym (160/110g)



29.WTOREK

zupa rosół z makaronem (400/280ml),

kurczak w sosie pomidorowym (150/105g) surówka z kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą (100/70g) ryż (80/55g)



30. ŚRODA

zupa pomidorowa z ryżem (400/280ml),

dorsz panierowany (90/50g) surówka z marchewki z ananasem (110/75g)  ziemniaki puree (170/120g)



31. CZWARTEK

Zupa krem brokułowa (400/280ml), pieczywo (30/20g)

gulasz myśliwski (150/105g) surówka z kapusty białej z koperkiem i słonecznikiem  (110/75g) kasza jęczmienna (80/55g)



LUTY 2019

01. PIĄTEK

zupa z groszku zielonego (400/280ml) pieczywo (30/20g)

pierogi ruskie (250/175g) surówka z kapusty czerwonej i jabłka (110/75g)



04. PONIEDZIAŁEK

zupa kalafiorowa(400/280ml), pieczywo (30/20g)

łazanki z kapustą, pieczarkami i boczkiem (260/180g),



05. WTOREK

zupa warzywna z filetem z dorsza (400/280ml) pieczywo (30/20g)

kotlet pożarski (90/50g) marchewka z groszkiem zasmażana (120/850g) ziemniaki z koperkiem (150/105g)



06. ŚRODA

zupa ogórkowa (400/280ml) pieczywo (30/20g)

gulasz wieprzowy (150/105g) surówka z kapusty białej i ciecierzycy (110/75g) kasza gryczana (80/55g)



07. CZWARTEK

zupa grochowa (400/280ml) pieczywo (30/20g)

stek z cebulką (90/50g) fasolka szparagowa (80/55g) ziemniaki z koperkiem (150/105g) 



08. PIĄTEK

zupa pomidorowa z makaronem (400/280ml) piec

kopytka ze szpinakiem (250/170g)  surówka z selera, jabłka i marchwi (110/75g)



25. PONIEDZIAŁEK

zupa żurek z jajkiem (400/280ml), pieczywo (30/20g)

ryż(120/85g) z jabłkami, brzoskwinią, rodzynkami(110/75g), i jogurtem naturalnym(60/40g),  



26.WTOR

zupa rosół z makaronem 400/280ml), pieczywo (30/20g) 

udko z kurczaka (90/50g) sałata lodowa z pomidorami suszonymi, pestkami dyni i fetą (100/70g), ziemniaki (150/105g)



27. ŚRODA

zupa pomidorowa z ryżem (400/280ml)

kotlet schabowy (90/55g)  surówka z kapusty białej (110/75g) ziemniaki z koperkiem (150/105g)



28. CZWARTEK

zupa krem z kalafiora (400/280ml) pieczywo (30/20g)

gulasz wieprzowy z papryką, ogórkiem konserwowym i cebulą(180/125g) kasza bul-gur (100/70g)



 
MARZEC 2019

01. PIĄTEK

zupa barszcz ukraiński (400/280ml) pieczywo (30/20g)

kotlet wielowarzywny z soczewicą (220/155g) sos tzatziki (60/40g) surówka z jabłka i marchwi z oliwą (110/75g) 



04. PONIEDZIAŁEK

zupa jarzynowa (400/280ml) pieczywo (30/20g)

makaron z serem białym i skwareczkami (200/140g)



05. WTOREK

zupa zacierka (400/280ml) pieczywo (30/20g)

schab pieczony (90/50g) w sosie z białych warzyw korzennych z groszkiem i marchewką (120/85g), mix kasz (80/55g)



06. ŚRODA

zupa ogórkowa (400/280ml) pieczywo (30/20g)

kotlet mielony (90/50g) buraczki zasmażane (120/85g) ziemniaki z koperkiem (150/105g)



07. CZWARTEK

zupa krupnik z pęczaku (400/280ml) pieczywo (30/20g)

makaron spaghetti (100/70g) z sosem bolognese (150/105g)



08. PIĄTEK

zupa fasolowa (400/280ml), pieczywo (30/20g)

pierogi ruskie (250/175g) surówka z kapusty czerwonej i jabłka (110/75g)



Do zestawu dołączony jest kompot (200ml)
Skład surowcowy obiadów oraz wykaz alergenów dostępny jest na tablicach informacyjnych w stołówkach.