Menu

News

Jadłospis dla stołówek

LISTOPAD 2018

 



13.WTOREK

zupa rosół z makaronem

udko z kurczaka, sałata lodowa z pomidorami suszonymi, pestkami dyni i fetą, ziemniaki z koperkiem



14. ŚRODA

zupa pomidorowa z makaronem  

pulpet rybny w sosie chrzanowym, surówka z kapusty białej z koprem i słonecznikiem, ziemniaki



15. CZWARTEK

zupa krem z brokuła, pieczywo

gulasz wieprzowy z papryką, ogórkiem konserwowym i cebulą, kasza bul-gur



16. PIĄTEK

zupa barszcz ukraiński, pieczywo

kotlet wielowarzywny z soczewicą, sos tzatziki, surówka z jabłka i marchwi z oliwą



19. PONIEDZIAŁEK

zupa krem z kalafiora, pieczywo

makaron z serem białym i skwareczkami



20. WTOREK

zupa zacierka, pieczywo

risotto z kurczakiem i warzywami



21. ŚRODA

zupa wielowarzywna z filecikami rybnymi, pieczywo

kotlet mielony, buraczki zasmażane, ziemniaki z koperkiem



22. CZWARTEK

zupa krupnik z pęczaku, pieczywo

makaron spaghetti z sosem bolognese



23. PIĄTEK

zupa fasolowa, pieczywo

pierogi ruskie, surówka z kapusty czerwonej i jabłka  



26. PONIEDZIAŁEK

zupa meksykańska, pieczywo,

makaron ze szpinakiem i serem białym



27.WTOREK

zupa kartoflanka, pieczywo

klopsik w sosie pomidorowym, surówka wielowarzywna kasza gryczana



28. ŚRODA

zupa krupnik jęczmienny, pieczywo

filet z kurczaka panierowany, surówka z marchewki z ananasem, ziemniaki



29. CZWARTEK

zupa brokułowa, pieczywo

gulasz myśliwski, surówka z pomidorów z cebulką, kasza pęczak



30. PIĄTEK

zupa pomidorowa z ryżem

kopytka, kapusta biała z koperkiem i pestkami słonecznika


GRUDZIEŃ 2018
 
 
 

03. PONIEDZIAŁEK

zupa żurek z jajkiem, pieczywo

ryż z jabłkami, brzoskwinią, rodzynkami i jogurtem naturalnym



04. WTOREK

zupa ogórkowa, pieczywo

schab pieczony w sosie pieczeniowym surówka z kapusty czerwonej i jabłka z oliwą,  ziemniaki



05. ŚRODA

zupa barszcz ukraiński, pieczywo

kotlet mielony, surówka z selera i marchwi , ziemniaki z koperkiem



06. CZWARTEK

zupa rosół z makaronem

potrawka z kurczaka z groszkiem zielonym kasza bulgur



07. PIĄTEK

zupa kapuśniak, pieczywo

naleśnik z serem  i śmietanką



10. PONIEDZIAŁEK

zupa szpinakowa z jajkiem, pieczywo

łazanki z kapustą, pieczarkami i boczkiem

 



11.WTOREK

zupa grochowa, pieczywo

kotlet pożarski, marchewka z groszkiem zasmażana,  ziemniaki z koperkiem



12. ŚRODA

zupa jarzynowa pieczywo

gołąbek francuski w sosie pomidorowym z kapustą białą, ziemniaki



13. CZWARTEK

zupa zacierka, pieczywo

gulasz wieprzowy, fasolka szparagowa, kasza jęczmienna



14. PIĄTEK

zupa barszcz czerwony zabielany, pieczywo

kotlet ziemniaczany z sosem koperkowo pieczarkowym, surówka z zielonych warzyw



17. PONIEDZIAŁEK

zupa krem z kalafiora, pieczywo

makaron z serem białym i skwareczkami



18. WTOREK

zupa rosół z makaronem

udko z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, ryż



19. ŚRODA

zupa pomidorowa z makaronem  

bigos staropolski, ziemniaki z koperkiem



20. CZWARTEK

zupa fasolowa, pieczywo

stek z cebulką,  surówka z marchewki z chrzanem, ziemniaki



21. PIĄTEK

zupa krupnik z pęczaku, pieczywo

makaron z musem truskawkowym



Do zestawu dołączony jest kompot (200ml)
Skład surowcowy obiadów oraz wykaz alergenów dostępny jest na tablicach informacyjnych w stołówkach.